Het delen van medische gegevens

Elektronisch medische gegevens delen en zien wie uw gegevens heeft bekeken.   

Uw huisarts en apotheek houden ieder een eigen dossier over u bij. Hierin staat informatie die belangrijk is voor uw behandeling. Uw huisarts legt vast wat uw klachten zijn en welke behandelingen u krijgt. Uw apotheker registreert welke medicijnen u krijgt en voor welke medicijnen u allergisch bent. Deze gegevens kunnen worden uitgewisseld met het LSP (Landelijk Schakelpunt).

Regel daarom je toestemming.

Via Volgjezorg kun je toestemming regelen voor jouw huisarts en apotheek.

Jouw toestemming kun je op drie manieren regelen:

Lees altijd eerst de folder voordat je toestemming geeft.

 

 

 

Uw dossier inzichtelijk voor huisartsenpost Zwolle

 

 

 

 

 

Per 1 maart 2024 wordt uw dossier automatisch inzichtelijk op de huisartsenpost Zwolle.

Dit wil zeggen dat als u ’s avonds of in het weekend naar de huisartsenpost gaat, kunnen de waarnemende medewerkers die betrokken zijn bij uw bezoek, uw actuele medische gegevens inzien. Dit betreft onder andere een professionele samenvatting van uw dossier, metingen, (lab) uitslagen, voorgeschreven en verstrekte medicatie, intoleranties en allergieën (voor zover bekend).

Na uw bezoek ontvangen wij als huisartsenpraktijk daarvan een waarneembericht. Er worden dus geen gegevens opgeslagen, die gegevens blijven gewoon waar ze al stonden in het computersysteem van uw huisarts. Op deze manier weten wij wel precies met welke klachten u op de huisartsenpost bent geweest en wat er naar aanleiding daarvan is ondernomen.

Geeft u geen toestemming voor het delen van uw medische gegevens met de huisartsenpost Zwolle, lever dan dit formulier in bij de balie.