Echografie binnen de huisartsenpraktijk

Echografie

In onze praktijk kunt u terecht voor het maken van een echo. Dokter Wartanian heeft hiervoor  een specifieke huisarts-echografie-opleiding gevolgd en is hiervoor CHBB geregistreerd.  Hij doet de echo’s op verwijzing van uw eigen huisarts op de dinsdagmiddag (tenzij er sprake is van spoed).

Echografie is een volkomen pijnloos en onschadelijk onderzoek. Met behulp van geluidsgolven worden afbeeldingen gemaakt van de te onderzoeken organen. Deze afbeeldingen geven informatie over de vorm, de structuur en de ligging van de organen. Een echo duurt meestal niet langer dan twintig minuten.

Toepassingen

Echografie kent vele toepassingen. Bij ons op de praktijk maakt Dokter Wartanian buikechografieën. We kunnen met deze echografie onder andere de galblaas, de aorta, de lever, de blaas en de ligging van de spiraal bekijken.

Voorbereiding

In bepaalde gevallen moet u voorbereidingen treffen voor het maken van een echografie. Bij het in beeld brengen van de vrouwelijke voortplantingsorganen (baarmoeder en eierstokken) mag de vrouw van tevoren niet plassen. Een volle blaas duwt de darmen omhoog, waardoor de voortplantingsorganen beter zichtbaar zijn. Bij een echografie van de galblaas mag u minstens twee uur van tevoren niets eten. We kunnen de organen dan beter bekijken.

Uitslag

De uitslag wordt met uw eigen huisarts besproken.