Corona

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Corona PCR test via GGD

In Nederland zijn er al veel mensen gevaccineerd. Hierdoor kunnen we weer steeds meer, maar er zijn nog steeds maatregelen ook bij ons in de huisartsenpraktijk.

Voor het maken van een afspraak wordt er vaker overlegd met de huisarts. Mensen met ernstige luchtwegklachten worden gezien op het zogenoemde luchtwegspreekuur.

Heeft u luchtwegklachten(hoesten, neusverkouden, keelpijn, benauwdheid, kortademigheid etc.). Maak dan eerst een afspraak bij de GGD voor een corona PCR test. Een zelf-thuistest is bij klachten niet betrouwbaar en is voor ons dus niet voldoende.

Uw vaccinatiebewijs op CoronaCheck.nl

Bent u volledig gevaccineerd door de huisarts en wilt u een vaccinatiebewijs kunnen maken via de CoronaCheck website of app? (Volledige vaccinatie betekent dat u 2 prikken heeft gehad of 1 prik en een vastgestelde coronabesmetting.)

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Belt u dan naar het speciale nummer van de Rijksoverheid: 0800 – 1351. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl of de app geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuur een e-mail naar info@huisartsenheerde.nl met beide data van de vaccinatie en uw naam. Dan zoeken wij het uit en nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Wij vragen u vriendelijk om ons niet te bellen voor deze aanvraag.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatie bewijs te komen.

 

Booster-prik (3e vaccinatie)

Voor vragen over de 3e coronavaccinatie hebben wij als huisartsenpraktijk helaas geen antwoord op. Het geven van de 3e vaccinatie gaat buiten de huisarts om en wordt dus volledig geleid door de GGD.

Voor meer informatie over Corona bekijk:

www.coronavaccinatie.nl

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

www.coronasteffi.nl

 

Contact opnemen >