Spoed? Klik hier voor alle informatie

Corona

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Doe de Zelftest 

In Nederland zijn er al veel mensen gevaccineerd. Maar dit betekend niet dat Corona niet meer bestaat.

Heeft u luchtwegklachten(hoesten, neusverkouden, keelpijn, benauwdheid, kortademigheid etc.). Test uzelf via de thuistest. Bij aanhoudende klachten is het advies elke 2 dagen te testen. Is er iemand in uw naaste omgeving positief test uzelf ook dan.

Herhaalprik met vernieuwde vaccins

De herhaalprik die in het najaar wordt gegeven met vernieuwde mRNA vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Deze beschermen tegen meer varianten van het coronavirus, zoals de omikronvariant.  Iedereen vanaf 12 jaar kan de herhaalprik met de vernieuwde vaccins halen als zij daarvoor aan de beurt zijn. Dit kan vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik of coronabesmetting. Om de herhaalprik te kunnen halen moet de basisserie van de coronavaccinatie zijn afgerond. De basisserie bestaat uit:

  • 2 prikken met het vaccin van BioNTech/Pfizer, Moderna, Novavax of AstraZeneca, of;
  • 1 prik na een coronabesmetting, of;
  • 1 prik met Janssen.

Er worden voldoende vernieuwde vaccins geleverd om iedereen vanaf 12 jaar een herhaalprik aan te bieden.

De herhaalprik beschermt tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname door het coronavirus. Dat is extra belangrijk voor mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona. Daarom zijn mensen van 60 jaar en ouder, mensen jonger dan 60 die ook in aanmerking komen voor de griepprik en zorgmedewerkers als eerste persoonlijk uitgenodigd voor de herhaalprik. Gezien het toenemende aantal besmettingen worden zij geadviseerd hiervoor zo snel mogelijk een afspraak te maken als zij dit nog niet gedaan hebben.

 

www.coronavaccinatie.nl

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

www.coronasteffi.nl

 

Contact opnemen >