Sterilisatie van de man

Een vasectomie, ofwel de sterilisatie van een man, is een ingrijpende beslissing die u niet zomaar neemt. Deskundig advies en de juiste begeleiding zijn hierbij van groot belang. Overweegt u zichzelf te laten steriliseren? U kunt bij ons terecht voor advies, begeleiding én de uiteindelijke ingreep.

De ingreep

Bij een sterilisatie van de man worden de zaadleiders met een kleine ingreep onderbroken. Dit is een definitieve vorm van anticonceptie; de man is na deze ingreep niet langer vruchtbaar. Sinds januari 2018 kunt u voor deze ingreep terecht op onze praktijk, bij huisarts de heer Luiting en mevrouw van Ulden.

Afspraak maken?

Overweegt u een sterilisatie? Maak dan een afspraak op het spreekuur van Marten Luiting voor een informatief consult. Hij gaat met u in gesprek over de beslissing, de ingreep én de gevolgen. Daarna maken we een tweede afspraak, waarin de daadwerkelijke ingreep plaatsvindt. Tot slot volgt er na drie maanden een zaadcontrole in het laboratorium van het ziekenhuis.

Kosten

Heeft u alleen een basisverzekering? Dan kunt u een vasectomie niet declareren bij uw zorgverzekeraar. In dat geval zult u de ingreep zelf moeten betalen. Een sterilisatie kost €300,-, hiervan ontvangt u een nota van ons. Deze kosten zijn exclusief de zaadcontrole van het ziekenhuis, deze bedraagt zo’n €60,-. Dit laatste deel valt onder het eigen risico van uw zorgverzekering. Bent u aanvullend verzekerd? Dan worden de kosten van de behandeling mogelijk wel vergoed. We adviseren u om dit voorafgaand aan de behandeling met uw zorgverzekeraar te bespreken.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Klik hier

 

Vanaf 1 juli gaat Dokter Luiting met pensioen, ondanks dit gaat hij wel door met het verrichten van sterilisatie.